Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Čo hovorí Biblia o konci sveta? - 2.časť.

V prvej časti článku som napísala, že hoci podľa Biblie nemôžeme vedieť presný čas, kedy príde koniec, môžeme vedieť, či je ten čas blízko podľa proroctiev, ktoré sa budú napĺňať. Spomenula som proroctvá, ktoré sa naplnili a v tejto časti napíšem o troch proroctvách, ktoré sa ešte nenaplnili, ale podľa Biblie sa majú v posledných časoch udiať.

1. Vláda Antikrista.

Podľa Biblie má byť posledné obdobie dejín ľudstva charakteristické diktatúrou vedenou jedným charizmatickým politickým vodcom. Nie je to nič zvláštne, pretože počas celých dejín sa opakovane objavovali diktátori, ktorých ľudia najskôr zbožňovali a až neskôr ukázali svoju pravú tvár. Ako teda spoznáme, či sa napĺňa biblické proroctvo? Okrem iných charakteristík antikrista, je v Biblii uvedené, že číslo jeho mena je 666. V hebrejčine má totiž každé písmeno svoje číslo a teda každé meno má svoje číslo. Keď sa teda objaví politický vodca, o ktorom si kresťania nebudú istí, či je, alebo nie je antikrist, poľahky to zistia podľa čísla jeho mena.

2. Znamenie na ruke alebo čele

V Zjavení Jána v 13. kapitole sa píše toto proroctvo: "A pôsobí to, aby všet­kým, malým i veľkým, bohatým i chudob­ným, slobod­ným i sluhom dali ryté znamenie na ich pravú ruku alebo na ich čelo a aby ni­kto ne­mohol ani kúpiť ani predať iba ten, kto má znamenie alebo meno šel­my alebo počet jej mena. Tu je múd­rosť. Kto má um, nech spočíta čís­lo šel­my, lebo je to čís­lo človeka. A jej čís­lo je šesťsto šesťdesiatšesť."

V čase keď toto proroctvo bolo napísané, teda asi pred dvetisíc rokmi, to bolo veľmi nerealistické. Nikto totiž nedokázal zabezpečiť, aby človek, ktorý by si nedal nejaké znamenie na ruku, nemohol nelegálne obchodovať.

Dnes je to úplne reálne. Stačí zrušiť hotovostný platobný styk a čip na ruke môže slúžiť ako platobná karta aj ako občiansky preukaz. A pokiaľ bude existovať len bezhotovostný platobný styk, naozaj nikto, kto nebude mať ten čip, nebude môcť kupovať ani predávať. Okrem toho, aj v oficiálnom spravodajstve sa objavujú reportáže, že sa plánuje projekt čipov, ktoré budú zabudované pod kožu každého občana. Myslím si, že nebude také ťažké presvedčiť občanov, aby si ich dali zabudovať, lebo čipy budú mať viacero výhod. Napríklad občianske preukazy a kreditné karty sa môžu stratiť a zneužiť, čo v prípade čipov nehrozí. Okrem toho, ak sa vyhrotí kríza a politici ekonomické problémy zvalia na tých čo načierno  obchodujú, zarábajú a neplatia dane, nebude ťažké zaviesť len bezhotovostný platobný styk.

Zatiaľ môžme len špekulovať, čo to znamenie šelmy na ruke môže byť, ale s najväčšou pravdepodobnosťou to bude čip, ktorý bude slúžiť aj ako platobná karta.

Tu je reportáž zo správ o tomto projekte:

http://www.youtube.com/watch?v=v9YwvI3K-BU&feature=player_embedded

3. Vytrhnutie veriacich.

Biblia píše, že tesne pred koncom tohto sveta príde vytrhnutie veriacich, to znamená, že milióny ľudí naraz zmizne z tejto Zeme a budú vychvátení do neba. Rozmýšľaľa som, ako sa politikom podarí ututlať naplnenie biblického proroctva, alebo vysvetliť verejnosti túto záhadu. Čo povedia, že kde sa podeli milióny ľudí? Určite nepriznajú, že sa naplnilo biblické proroctvo.

Môj názor je taký, že to zvalia na mimozemšťanov. V televízii vidím, že verejnosť je sústavne bombardovaná názorom, že pravdepodobne nás navštívi mimozemská civilizácia. Už malé deti vďaka rozprávkam veria v mimozemšťanov a preto si myslím, že jednak scenár, že sa zinscenuje fiktívny útok mimozemšťanov pod zámienkou obmedzenia osobných slobôd je reálny a môžu na nich zvaliť aj únos obyvateľov.

Pamätám si na prednášku jedného pána, ktorý pracuje pre NASA a študenti sa ho opýtali, čo si myslí o UFO. Povedal, že UFO reálne zachytili radary, ale nemôžu k nám prilietať z vesmíru, lebo ich nezachytili žiadne družice. Keďže nám technika umožňuje zachytiť každý meteorit, ktorý k nám prilieta z vesmíru, nie je možné, aby nezachytili UFO. Ďalej povedal, že UFO sa nepohybujú v súlade s fyzikálnymi zákonmi, lebo náhle dokážu zmeniť smer jazdy v pravom uhle alebo sa objaviť a zmiznúť. Spomenul ešte, že sa prevažne objavujú na okultných miestach, teda na miestach, kde sa uctieva satan a preto je presvedčený, že sa jedná o padlých anjelov, ktorí sa pridali na diablovu stranu, v Biblii označených ako démonov. Toto isté potvrdili aj niektorí bývalí satanisti a síce, že údajní mimozemšťania sú v skutočnosti démoni a keďže Biblia tvrdí, že antikrist bude mať svoje nadprirodzené schopnosti priamo od diabla, je vysoko pravdepodobné, že využije na manipuláciu ľudí aj údajné návštevy mimozemšťanov.

Nech sa už biblické proroctvá naplnia akýmkoľvek spôsobom, v konečnom dôsledku nie sú pesimistické, lebo dobrou správou pre každého človeka je, že koniec histórie tejto Zeme, neznamená koniec ľudstva a každý človek, ktorý verí v Ježiša a poslúcha ho, získa večný život.

Autor: Mária Tvrdoňová | pondělí 16.1.2012 16:33 | karma článku: 23,62 | přečteno: 7432x
  • Další články autora

Mária Tvrdoňová

Pamiatka obetí holokaustu odhalila pravú tvár antisemitov

27. Januára červená armáda oslobodila koncentračný tábor Osvienčim a preto si v tento deň pripomíname obete holokaustu.

30.1.2024 v 15:50 | Karma: 17,68 | Přečteno: 370x | Diskuse| Společnost

Mária Tvrdoňová

Vianočný príbeh – historický fakt, či fikcia?

Vyvolalo narodenie Ježiša rozruch, ako by sa na mesiáša patrilo? Alebo je to len fikcia, ktorou kresťania o desaťročia neskôr prikrášlili príbeh svojho spasiteľa?

18.12.2023 v 17:51 | Karma: 10,36 | Přečteno: 196x | Diskuse| Společnost

Mária Tvrdoňová

Zachráňte Palestínske deti.

Po vypuknutí vojnového konfliktu sa vyrojilo kopec súcitných spoluobčanov, ktorí sú pobúrení nad tým, že Izrael bojuje proti Hamasu.

15.12.2023 v 20:28 | Karma: 28,66 | Přečteno: 629x | Diskuse| Společnost

Mária Tvrdoňová

Pomohli sme Hamasu objaviť recept na nikdy nekončiaci terorizmus.

Predstavte si, že vašim zmyslom života je zlikvidovať štát Izrael a vyvraždiť všetkých Židov na celom svete.

10.11.2023 v 12:49 | Karma: 26,51 | Přečteno: 469x | Diskuse| Společnost

Mária Tvrdoňová

Syn zakladateľa Hamasu, ktorý sa stal Izraelským špiónom.

Syn jedného zo zakladateľov Hamasu v rozhovore pre CNN povedal, že z palestínskych detí budú o tridsať rokov teroristi. Jeho príbeh je však dôkazom toho, že to nemusí byť ich osud.

30.10.2023 v 14:41 | Karma: 14,50 | Přečteno: 463x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno 

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Narušitelé jsou všude. Čínská rozvědka přitvrzuje, chlubí se i českým zářezem

23. dubna 2024

Premium Čínské tajné služby v posledních letech posilují svůj vliv a nebojí se ani prezentace na sociálních...

Sami máme málo. Evropa váhá nad systémy protivzdušné obrany pro Ukrajinu

23. dubna 2024  19:53

Mnohé evropské státy včetně Francie nejsou ochotné zříci se ve prospěch Ukrajiny svých...

Ursula von der Leyenová přijede v rámci předvolební kampaně do Prahy

23. dubna 2024  19:38

Šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová přicestuje v úterý 30. dubna do Prahy. V rámci...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 118
  • Celková karma 17,68
  • Průměrná čtenost 1208x
Hlásim sa k duchovnému odkazu velikánov Českého národa ako bol Jan Hus a Jan Amos Komenský. Vyštudovala som históriu a vo svojich blogoch sa venujem najmä otázkam historickej dôveryhodnosti biblických kníh. Pri svojim skúmaní som došla k záveru, že máme veľké množstvo historických dôkazov toho, že Ježiš naozaj vstal z mŕtvych a bol tým, za koho sa prehlasoval.