Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Najnovšie video ktoré dal Tommy Robinson na youtube je, ako sa líder Labour party pán Watson vyjadruje, že je škoda, že Robinsona nezabili vo väzení. Na vysvetlenie: Keď Tommy porušil zákaz sudcu informovať o ázijských znásilňovacích gangoch, išiel do väzenia a mnohí dúfali, že ho tam moslimskí kriminálnici zabijú. Naschvál ho dali do väznice, kde ich bolo najviac.

Video ale bolo dostupné iba niekoľko desiatok minút. Určite Watson zaintervenoval, aby ho stiahli.

Toto určite nebola hate speech.

0 0
možnosti

Vlastně s vámi do značné míry souhlasím, ale zajímalo by mě, jak byste se stavěla k výroku, že židovské náboženství je postaveno na násilí proti nevěřícím, neboť to lze prokázat z jejich náboženských textů. Jistě se shodneme, že Starý Zákon s jeho popisy vraždění nevěřících či prostě jenom těch, kteří překáželi vyvolenému národu, není právě mírumilovný. Ovšemže, pokud by to někdo prohlásil, byl by označen za antisemitu - a já s tím zcela souhlasím. Ale co když někdo něco podobného prohlásí o všech muslimech? Budete s takovým výrokem souhlasit?

0 0
možnosti
TB

Nepřijde mu, že by Židé nějak často páchali útoky proti bezvěrcům

2 0
možnosti
MK

R^ M.j. opakovaně ve svých článcích (na PL - zde bohužel vyhozen z hl. strany) upozorňuji na sdružení všech islámských států OIC, které je etablováno při všech světových a evropských orgánech a které má jako prioritní cíl, zamezit jakémukoli negativnímu psaní o islámu; chce v tom smyslu dokonce školit novináře a cenzura je vyjádřena jednoznačně: než psát negativum, raději nepsat vůbec!

7 0
možnosti
PB

Výborně napsáno, karma.

5 0
možnosti
MG

A propos dvojsečná zbraň...aha, čo sa stane, keď sa len malinko poupraví pár slov v úvode:

"V časoch socializmu si ľudia našli spôsob, ako mohli počúvať zakázané správy – tajne chytali vlny Slobodnej Európy, či Hlasu Ameriky. Lenže zaplatiť si rádiové vysielanie nie je lacný špás.

Dnes je to omnoho ľahšie, keďže máme facebook, twitter, youtube, blogy a iné platformy. Je to síce dvojsečná zbraň, lebo na internete sa šíria aj kadejaké hoaxy, ale na druhej strane vytvára to obrovský nátlak na mainstreamové média, aby neklamali, ale informovali objektívnejšie.

Viacerým trollom a dezinformačným médiám začalo vadiť, že vďaka serióznym spravodajským médiám zažívali čoraz väčšiu konfrontáciu, tak sa rozhodli šíriť hoaxy o obmedzovaní slobody prejavu. Samozrejme, nemôžu otvorene povedať, že chcú šíríť „hate speech“, lebo vymedzenie jasnej hranice slobody prejavu patrí k základným pilierom Európskej civilizácie. Tak predstierajú, že bojujú proti obmedyovaniu „free speech“."

0 0
možnosti
Foto

Preto by bolo dobré jasne definovať, čo je a nie je hate speech.

Takže sa opýtam konkrétnu otázku.

1. Ak nejaká kniha nariaďuje, že kto opustí to jediné správne náboženstvo, treba ho zabiť, šíri táto kniha hate speech?

2. Ak niekto poukáže na to, že táto kniha porušuje základné ľudské práva (právo na život a slobodu vierovyznania), je to hate speech?

Poprosím o konkrétnu odpoveď, čo z toho je hate speech.

3 0
možnosti
JH

J97i67ř14í 45H52o30l71ý

5. 3. 2019 11:09

Také jsem tu vyjádřil názor na blíže nejmenované "...příslušníky zlodějské, vraždící a pedofilní sekty....."

A hned to smázli, ale co se dá dělat, nevzdělaní lidé dnes mohou dělat i cenzuře.

4 0
možnosti
Foto

To ste ešte nezažili cenzúru na slovenskom mienkotvornom SMEtisku. Tam som už vôbec nemohla diskutovať pod vlastnými článkami o chemickom zložení bunky, historických záznamoch o Ježišovi, lebo polovicu týchto príspevkov mazali.

0 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 17,68
  • Průměrná čtenost 1208x
Hlásim sa k duchovnému odkazu velikánov Českého národa ako bol Jan Hus a Jan Amos Komenský. Vyštudovala som históriu a vo svojich blogoch sa venujem najmä otázkam historickej dôveryhodnosti biblických kníh. Pri svojim skúmaní som došla k záveru, že máme veľké množstvo historických dôkazov toho, že Ježiš naozaj vstal z mŕtvych a bol tým, za koho sa prehlasoval.