Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LT

L79u69d94ě37k 39T31o58n93d77r

21. 6. 2019 10:55

Co se týká rozdílu mezi islámem a křesťanstvím, je důležitý jeden skrytý (o to více opomíjený) fakt:

Křesťanská teologie je postavena na "svobodné vůli člověka", kterou Bůh lidem dal. A z tohoto předpokladu vychází i všechna ostatní tvrzení a pohled křesťanů na svět. To formuje křesťanský svět.

Islámská teologie je postavena naopak na "boží vůli". Člověk sám žádnou svobodnou vůli v rozhodování nemá. Alláh mu ji nedal. Alláh předurčil každému člověku jeho osud, na kterém nemůže nic změnit. Může se jen modlit a prosit Alláha o slitování a záchranu. Z toho pak vychází i všechna ostatní tvrzení a pohled muslimů na svět. Podle toho pak vypadá i islámský svět.

Je to jako "den a noc".

Nebo jako "světlo a nekonečná tma"

2 0
možnosti
KT

Musím Vás, pane Tondře, opravit.

Křesťanství je postaveno na ideologii sv. Pavla, to jest, jeho interpretaci evangelií, o svobodné vůli u něho není ani slovo, stejně jako např. v katolickém katechismu.

Křesťanští teologové mluví sice snad o svobodné vůli, ale jen v tom smyslu, že si můžete svobodně vybrat, zda uvěříte, a budete spasen, nebo neuvěříte a budete zatracen.

I v křesťanství je vždy boží vůle nadřazena lidské vůli.

Křesťanství má k islámu mnohem blíž, než je samotným křesťanům milé, ovšem pochybuji, že si to autorka článku přizná

0 0
možnosti
PK

Nejsem odborník a tak mě opravte, pokud se mýlím, ale myslím, že ze sociopatem se dá s dávkou výdrže komunikovat, ale psychopat se s tím rodí a je to jeho životní úděl.

Měl jsem kolegu když jsem pracoval v Berlině, Němce, který dle mě měl všechny příznaky sociopata...rychle vzplanul, neměl lidi moc v lásce a měl problém si udržet dobrý job. Nakonec se vydal do Indie a tam dle posledních info propadl joze a zklidnil se...snad dobrý konec;-D

0 0
možnosti
Foto

To bola pointa - že ak sociopat chce, dokáže žiť solídny život napriek svojej poruche.

0 0
možnosti
AL

Môže sa sociopat stať kresťanom a dostať sa do neba? - 2.časť

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opravdu máte hned po ránu krásné starosti.

Gratuluji!

:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 17,68
  • Průměrná čtenost 1208x
Hlásim sa k duchovnému odkazu velikánov Českého národa ako bol Jan Hus a Jan Amos Komenský. Vyštudovala som históriu a vo svojich blogoch sa venujem najmä otázkam historickej dôveryhodnosti biblických kníh. Pri svojim skúmaní som došla k záveru, že máme veľké množstvo historických dôkazov toho, že Ježiš naozaj vstal z mŕtvych a bol tým, za koho sa prehlasoval.