Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Pěkný článek. Na evangeliích (a obecně na Bibli) je zajímavé také to, že hlavní hrdinové rozhodně nejsou vykresleni jen v pozitivním světle. Když čteme evangelia, tak se dozvídáme, jak často Ježíšovi učedníci pochybovali, dopouštěli se chyb nebo přímo selhávali. Ani Pavel nezamlčuje svou hříšnou minulost. Jen ten, kdo usiluje o autentickou výpověď, se nebojí sám sebe ukázat v kritickém světle. Právě tohe je považováno za znak autentičnosti.

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu. Ak sú niekde uvedené aj negatívne veci, dodáva to viac dôveryhodnosti.

0 0
možnosti
JL

Ježíš Kristus žil, není totiž pravděpodobné, že by kolem fiktivní postavy vzniklo tolik dobové literatury a silný kult. A i kdyby nežil, je to krásný příběh a "víra tvá tě uzdraví". Pokud na někoho po smrti čeká Ježíš, je to díky jeho víře. Nejde o fakta.

1 0
možnosti
Foto

Mne teda o fakty ide. Viera, ktorá nezodpovedá realite, nemá žiadnu moc. Jeden nadrogovaný mladý muž veril, že vie lietať, skočil z okna a viera mu nepomohla.

0 0
možnosti
Foto

To, že všichni jsou zaujatí nic nemění na tom, že byli zaujatí.

0 0
možnosti
Foto

Predstavte si, že fanaticky obdivujete nejakého športovca, o ktorého sa ja nezaujímam. Kto o ňom napíše lepšiu knihu? Ja, či vy?

0 0
možnosti
Foto

Paní Tvrdoňová, jste o 2 000 let pozadu, teď už máme svatou Grétu. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Nielen svätú Grétu, ale z tohto tábora aj iných svätých, napríklad svätého Leonarda di Capria, ktorý nám ide skvelým príkladom ako znížiť emisie CO2 https://www.youtube.com/watch?v=4qqYLS8ABLQ&t=3s

0 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 17,68
  • Průměrná čtenost 1208x
Hlásim sa k duchovnému odkazu velikánov Českého národa ako bol Jan Hus a Jan Amos Komenský. Vyštudovala som históriu a vo svojich blogoch sa venujem najmä otázkam historickej dôveryhodnosti biblických kníh. Pri svojim skúmaní som došla k záveru, že máme veľké množstvo historických dôkazov toho, že Ježiš naozaj vstal z mŕtvych a bol tým, za koho sa prehlasoval.