Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já bych rozlišoval to, co byl schopen asistent od Amazonu říci o Ježíšovi a o Mohamedovi. To byla prasárna zcela v intencích dnešní ultralevicové politické korektnosti.

Ale potom jste odbočila k Ježíšově jako historické osobě a naznačila jste i to, že je písemnými prameny doloženo i to, že konal zázraky (mimochodem, Mohamedův životopis sice byl napsán až mnoho let po jeho smrti, ale sám Mohamed také zanechal jisté literární dílo, jehož je autorem - víte, které? A kolik toho zanechal Ježíš?).

Pokud by ovšem bylo doloženo konání zázraků, tak se obávám, že mi schází vámi definovaná hranice, co je již důkaz zázraků a co pouhá legenda. I jiné kultury a jiná náboženství přece mají své příběhy zázraků. Z tohoto pohledu by Ježíš byl jedním z několika mocných mágů, kteří se vyskytli v lidské historii a inspirovali nová hnutí. Nebo máte nějaký systém v tom, jaké prameny hovořící o zázracích zavrhnout a jaké akceptovat? Věda raději zavrhuje všechny, ale vy možná máte lepší systém.

0 0
možnosti
Foto

Učenie Mohameda je lepšie doložené, ako učenie Ježiša, keďže napísal Korán a Ježiš nenapísal nič. Ja nespochybňujem existenciu Mohameda, ba dokonca o ňom vieme viac, ako o Ježišovi. (Niektoré príbehy by boli zaujímavým námetom románov či telenoviel).

To, že Ježiš robil zázraky, potvrdili aj jeho nepriatelia - v Talmude sa píše, že bol čarodejník, ktorý praktikoval mágiu.

0 0
možnosti
Foto

Když vyjmenovávate ty zdroje jako třeba "Tacitus", tak by bylo dobré za to dát do závorky kolik desítek let po Ježíšově smrti to psali. Aby si člověk hned udělal obrázek o relevantnosti toho zdroje.

2 0
možnosti
Foto

Omylom som vám klikla na plus :).

Ak ja dnes budem písať o druhej svetovej vojne, nebude mať možnosť dozvedieť sa základné fakty?

0 0
možnosti

Ježíš nebyl fiktivní postava?

2 0
možnosti
Foto

Kedy o tom napíšete článok?

0 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS