Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Cristopher Hichens daleko převyšuje vámi zmiňovaného genetika Richarda Dawkinse co se týče ataku náboženství a ve své knize "Bůh není velkolepý" má proti náboženství tuto zásadní námitku: ,,falšuje původ člověka a kosmu. V důsledku tohoto omylu kombinuje maximum servility a subjektivního idealismu. Jeho následkem i zdrojem je také sexuální represe. Vysněné lidské přání ovlivňuje náboženské myšlení, které napáchalo v dějinách spoustu zločinů, a při životě je udržuje nahánění strachu. Samo o sobě neudržuje ani neposiluje etiku, ani nezlepšuje lidské chování, což rádo tvrdí....." vy ovšem každou námitku považujete za hloupost...

0 0
možnosti
Foto

Nedávno vyšiel v New York Times článok, že najšťastnejšie ženy v USA sú pobožné, konzervatívne, vydaté.

0 0
možnosti
PK
Foto

Přitom podle OSN indexu štěstí (https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/nejstastnejsi-zeme-na-svete-vyzkum.A180314_104329_eko-zahranicni_are) jsou relativně dost religiózní USA jen kousek před silně ateistickou ČR. Loni už myslím byly obě země těsně za sebou (USA klesly, ČR postoupila).

0 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 17,68
  • Průměrná čtenost 1208x
Hlásim sa k duchovnému odkazu velikánov Českého národa ako bol Jan Hus a Jan Amos Komenský. Vyštudovala som históriu a vo svojich blogoch sa venujem najmä otázkam historickej dôveryhodnosti biblických kníh. Pri svojim skúmaní som došla k záveru, že máme veľké množstvo historických dôkazov toho, že Ježiš naozaj vstal z mŕtvych a bol tým, za koho sa prehlasoval.