Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Takže kdybych napsal pohádku o tom, jak Honza porazil smrt, a situoval bych ji do 7. roku vlády prezidenta Zemana a 3. roku vlády Andreje Babiše, zvyšovalo by to důvěryhodnost toho příběhu?

3 0
možnosti
Foto

Ak by to bola len vymyslená rozprávka ktorej by nikto nebol očitým svedkom, tak nie.

1 0
možnosti

Tak, on asi existoval. Pohádka je spíš to, co se na to nabalilo. Povšimněte si, že ti vaši zbožní Židé ho jako mesiáše nepřijali. A to se apoštolové hodně snažili naroubovat jeho příběh na starší židovské mýty. Křesťanství uspělo až mezi ne-Židy, a to ještě díky lidem, kteří se s Ježíšem nikdy nesetkali. Třeba díky Svatému Pavlovi.

1 0
možnosti
Foto

Keby ste si vymysleli pohádku o tom, že Honza vstal z mŕtvych, tak by ste tomu neverili, lebo by ste vedeli, že to je pohádka.

My však vieme, že učeníci tomu naozaj VERILI, lebo boli ochotní byť prenasledovaní za svoju vieru vo zmŕtvychvstanie.

1 0
možnosti

A byli pronásledováni ti, kdo u toho byli? Nebo až ti, kdo tomu uvěřili, protože jim to tak bylo podáno?

0 0
možnosti
Foto

Aj tí.,ktorí u toho boli aj tí po nich.

0 0
možnosti

Navíc bych podotknul, což vy nezmiňujete, že první křesťané byli pronásledováni nikoli přímo za to, čemu věřili, ale protože odmítali obětovat římským bohům a uctívat císaře jako boha. Tím pádem to o té víře jaksi nevypovídá vůbec nic - dopustila jste se dalšího logického klamu...

0 0
možnosti
Foto

Ak by mi za neobetovanie rímskym bohom hrozila smrť, musela by som mať fest dobrý dôvod nerobiť to. Čo tým motívom mohlo byť?

0 0
možnosti
Foto

Například víra, že vzhledem k blízkému Armagedonu už nestojí za to si kvůli prodloužení pozemského života o několik měsíců či nanejvýš let pošramotit vstup do života věčného.

0 0
možnosti
Foto

A odkiaľ tú vieru vo večný život nabrali?

0 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 17,68
  • Průměrná čtenost 1208x
Hlásim sa k duchovnému odkazu velikánov Českého národa ako bol Jan Hus a Jan Amos Komenský. Vyštudovala som históriu a vo svojich blogoch sa venujem najmä otázkam historickej dôveryhodnosti biblických kníh. Pri svojim skúmaní som došla k záveru, že máme veľké množstvo historických dôkazov toho, že Ježiš naozaj vstal z mŕtvych a bol tým, za koho sa prehlasoval.