Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Právě ten, kdo věří v Boha je schopný uvěřit "čomukolvek", protože neexistuje sebemenší důkaz o existenci Boha.

Bůh a bohové jsou vyloženě lidským produktem.

0 0
možnosti

A to zas ne. Viděl jsem nevěřící v Boha, kteří pak věří různým ezoterikům nebo konspiračním teoriím. Vy k tomu máte taky dost blízko, protože vám chybí kritické myšlení. To je na tom všem to nejdůležitější: umět používat kritické myšlení. Jinak zůstanete uvězněn ve své víře a důkazy v kruzích si ji budete neustále potvrzovat.

2 0
možnosti
JP

Pro mne je jedním ze znamení o pravdivosti křesťanství jeho minulost i přítomnost ve světě. Každý nový totalitní systém pronásledoval a pronásleduje křesťany. Západ pronásleduje sofistikovaně (skrytě), mediální lží a novou zákonnou morálkou, která je proti Božímu zákonu (např.genderový feminismus). Čína i většina arábie likviduje křesťany přímo.

1 0
možnosti
Foto

To, že totalitní systémy pronásledují jinověrce, je poměrně obecný jev. Když se podíváte do historie, bylo to ve všech zemích. Protestanti pronáslledovali katolíky a katolíci protestanty, Křesťané Muslimy a Židy, Muslimové zase Křesťany či Buddhisty, Židé ve starověku zase podle Bible pronásledovali obyvatele Zaslíbené země. Komunisté pronásledovali křesťany, v řadě zemí zase byli pronásledováni komunisté.

Koneckonců: I Vámi jinde zmíněný Aristoteles byl obviněn z atheismu, a vyhnán z Athén - což je také forma pronásledování.

1 0
možnosti
Foto

Všichni v něco věříme a to je dobře, jak by náš život mohl pokračovat, kdybychom nevěřili v lepší zítřky.

Já věřím, že existuje někdo, kdo tuto zemi a nás lidi stvořil a pečuje o nás. Vždy, když je třeba, pošle nám vnuknutí a je to jen na nás, jak zareagujeme.

Pán Bůh je pro mě ta nejvyšší veličina a nepotřebuji žádné prostředníky ke kontaktu s ním. Tak jak mě to učila moje babička, modli se, pros za odpuštění, nebo o pomoc na jakémkoliv místě, když budou tvé prosby upřimné, On Tě vyslyší.V

0 0
možnosti
PC

Jistý pan doktor Š., údajně věřící, mě tu opakovaně mínusuje. On mě totiž mínusuje vždy a všude, ať napíšu cokoli. To je názorná ukázka zášti a nenávisti, tedy přesně toho, co upřímná víra zcela vylučuje a co je považováno společné s pýchou za nejtěžší hřích.

Jak jinak by mohl např. mínusovat můj příspěvek, kde píšu, že základem víry je POKORA, přesný opak pýchy?

Jinak řečeno - znamená to tedy, p. Šimku, že podle Vás je základem víry pýcha?!!

Ono, pane Šimku, nestačí chodit do kostela a mluvit o Bohu na každém rohu. Naopak, kdo si takto představuje víru, je naprostým neznabohem a hlavně - neskutečným pokrytcem!

P.S. Jinak - mně vůbec nevadí nějaké mínusování, ale konkrétně v tomto případě je to více než zarážející. Tolik pro upřesnění.

3 1
možnosti
Foto

Mňa ani neprekvapuje, že niekto vaše príspevky, kde opakovane znovu a znovu niekoľkokrát v diskusii vysvetľujete akí sú ľudia, ktorí sa nehanbia za svoju vieru, strašne pyšní, pokrytci, zlí atď. Keby som nerešpektovala slobodu prejavu, tak by som tie spamy nahlasovala. Keďže neobmedzujem vaše právo vyjadriť sa, rešpektujte právo iných vyjadriť sa aspoň tým mínusom. To bola moja prvá a jediná reakcia na niektorý z vašich príspevkov.

0 0
možnosti
Foto

Já znám pár lidí, kteří jsou skuteční "dobráci od kosti". Páchat jakékoliv zlo - ať už ve formě krádeže, lži, cizoložství nebo jiné - by je vůbec nenapadlo. Prostě takové věci nemají ve svém rejstříku. Přitom jejich svobodná vůle tím není nijak omezená. Mohou si vybrat co si koupí, s kým budou žít, co dělat - prostě v jakémkoliv životním kroku se mohou svobodně rozhodnout.

A tak si říkám, když už se přírodě podařilo tyto lidi nějakým náhodným principem vygenerovat, proč nás tak nemohl stvořit i Bůh? Byli bychom prostě plémě "dobráků od kosti" a svět by byl podstatně bezpečnější a spravedlivější.

Když se na svět podívám evolučně, tak mi takový stav dává smysl. Stejně jako když střílíte na terč, občas se vychýlíte vpravo a občas vlevo, tak obdobně se náhodným vlivem prostředí a vrozených dispozic urodí dobráci či nedobráci od kosti. Ale pokud nás cíleně takto stvořil Bůh, tak mi to moc smysl nedává.

A pokud (a teď už mluvím pouze o křesťanském Bohu) Bůh už v ráji zjistil, že jeho design byl chybný (prvotní hřích), proč prostě Adama a Evu neuspal (to by bylo podstatně humínnější než později topit lidstvo při potopě) a celý ten design nepřekopal?

A už vůbec mi nedává smysl, aby tento svůj designový omyl Bůh napravoval tak, že zplodí dítě a pak je nechá v mukách zemřít... :-/

2 0
možnosti

Toto, co jsi napsal, dává smysl až dost.

Jen někdo prostě má tu svou jedinou pravdu. Jak kůň s klapkama na očích.

0 0
možnosti
Foto

Víru tedy vážně nějak ctím. Skutečně.:) I když nevěřím v Boha jako Vy. Ale tak abych Vám udělala radost, uvěřila jsem čemukoliv. Uvěřila jsem, že jste chlap. Co má navíc ve všem jasno. Tak doufám, že mám splněno.:) a podle titulku to snad sedí:))

2 0
možnosti
Foto

Poradím vám. Treba čítať viac ako titulky, najmä pokiaľ na článok chcete reagovať. V článku sa totiž presne dozviete, čomu sú ochotní veriť ateisti.

0 0
možnosti
Foto

Přemýšlíte prostě jinak. Protože jste věřící, domníváte se, že i ostatní mají potřebu v něco věřit. Nemají.

2 1
možnosti
LT

Ale tak on každý skoro v něco věří...znáte to, ta věří že zhubne, ten věří že děti jsou jeho, ta zase, že jí je muž věrný......jiný věří v to, že ho v práci za zásluhy povýší atd atd.

;-D

3 0
možnosti
ZH

Vy jen dokazujete, že

Ak niekto verí v Boha, je schopný uveriť čomukoľvek.

2 2
možnosti
PC

Paní Tvrdoňová,

Vaše blogy s touto opakovanou tématikou už na mne působí jako vlezlá agitace - a to se mi coby skutečně věřícímu člověku velice příčí. Ten, kdo upřímně věří, nemá potřebu to opakovaně vytrubovat do éteru, nebo dokonce někoho o své víře přesvědčovat. Je to kontrapruktivní a nedůstojné. Víra totiž není záležitostí rozumu, ale SRDCE!

5 2
možnosti
Foto

Někteří tímto způsobem přesvědčují sebe sama.... ;-)

1 0
možnosti
MV

... a když je věřící, často uvěří všemu - např neposkvrnenemu početí. Panbu s Vámi.

6 1
možnosti
Foto

Víte, co je to umělá inseminace? Zeptejte se veterináře. ;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 17,68
  • Průměrná čtenost 1208x
Hlásim sa k duchovnému odkazu velikánov Českého národa ako bol Jan Hus a Jan Amos Komenský. Vyštudovala som históriu a vo svojich blogoch sa venujem najmä otázkam historickej dôveryhodnosti biblických kníh. Pri svojim skúmaní som došla k záveru, že máme veľké množstvo historických dôkazov toho, že Ježiš naozaj vstal z mŕtvych a bol tým, za koho sa prehlasoval.