Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J93i76ř83í 39K42i16n49d30l

10. 11. 2023 17:38

. V souladu s tím, jak to vyžaduje mezinárodní právo v rezoluci OSN 232, měla se pro zajištění míru a uznání nenarušitelnosti hranic vrátit obsazené území příslušným státům. A právě to se v následujících letech dělo. Přes 80 procent získaného území bylo vráceno. S Egyptem byla uzavřena mírová smlouva, která se dodržuje dodnes. Proti tomu získal Egypt zpátky Sinajský poloostrov, a to v daleko lepším stavu, než předtím. Také s Jordánskem byla shoda a uzavřeli spolu mírovou smlouvu. Jordánskou anexi Západního břehu uznaly tehdy pouze Pákistán a Velká Británie. Jordánsko nevznáší žádné dnes území nároky. Vzhledem k tomu, že se Sýrií nebyla dodnes uzavřena mírová smlouva, nebyly vráceny ani Golanské výšiny – přesně podle mezinárodního práva. Stát Palestina podle této smlouvy vznikne, až bude uzavřen mír, až bude uznán Izrael a společně se dohodnou na společných a respektovaných hrancích. Do současné doby Arabové -muslimové co si říkají Palestinci tvrdí, žádná jednání s Izraelem žádný mír. Takže žádný stát Palestina neexistuje a Izrael nemůže okupovat území neexistujícího stáu

5 0
možnosti
JB
VD

Vznik Hamasu je dôsledok okupácie palestínskych území Izraelom. Za túto situáciu sú zodpovedný všetci politici, ktorý tolerujú okupáciu palestínskych území Izraelom.

0 7
možnosti
Foto

Aby som mohla reagovať, najprv sa chcem opýtať, ktoré územie Palestíny je podľa vás okupované. Západný breh Jordánu a Gaza, či "od rieky (Jordán) až po more (stredozemné)" ako skandujú na protiizraelských protestoch?

5 0
možnosti

J75a41k38u13b 50Š30o86l35c

10. 11. 2023 13:11

Já jsem neskutečně naštvaný na všechny ty levičáky, kteří už v podstatě zničili západní civilizaci. Zatím jsme ještě vysmátí a tváříme se, že vedeme svět, ve skutečnosti už jsme ale mimo a naše děti už nezažijí demokracii a svobodu.

Bylo jasné, o co Hamásu jde, Izrael nemohl reagovat jinak, přesto bylo jasné, že muslimský svět to bude brát po svém, dalo se čekat, že i Evropa selže, ale že do nějakého nesmyslného příměří bude tlačit Izrael i USA, to jsem úplně nečekal.

9 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 17,68
  • Průměrná čtenost 1208x
Hlásim sa k duchovnému odkazu velikánov Českého národa ako bol Jan Hus a Jan Amos Komenský. Vyštudovala som históriu a vo svojich blogoch sa venujem najmä otázkam historickej dôveryhodnosti biblických kníh. Pri svojim skúmaní som došla k záveru, že máme veľké množstvo historických dôkazov toho, že Ježiš naozaj vstal z mŕtvych a bol tým, za koho sa prehlasoval.