Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Díky podobným pseudo-reformátorům vzniklo spousta zhoubných heretických uskupení, které strhly do propasti nespočetné množství lidí a národů. Ty umožnili vznik moderního sobeckého individualisty, který už nepotřebuje víru ani písmo a stali se tak nevědomě, ve své neposlušnosti vůči Bohem ustanovené autoritě církve, architekty zániku křesťanského světa a civilizace vůbec. Předtím než se tak stane budou tyto uskupení zničena tím jak postupně mění své nauky, aby šli na ruku bezbožné společnosti. Toto století značí zánik těchto bludařů a jejich "církví". Anglikáni půjdou jako první.

0 0
možnosti

To je příliš paušální odsouzení reformace. Právě v době kostnického koncilu existovali 3 papežové zároveň, takže rozumně uvažující křesťan se právě raději spolehnul na prostou víru a Písmo.

1 0
možnosti

Děkuji Márii Tvrdoňové za zasvěcenou exkurzi do historie, s důkazy síly myšlének, ke kterým je třeba se vracet v boji s dnešním novodobým temnem. Vyvolala ve mě vzpomínky na mého gymnasiálního profesora filosofie, Bedřicha Kunčického z Radvanic, který v 50. letech neváhal zahájit svou přednášku prohlášením "Lenin tvrdí....., ale Masaryk řekl......". Byl hrdým zastáncem myšlení Jana Husa, J.A. Komenského, T.G.M., nebál se za své přesvědčení čelit persekuci komunistického režimu.

0 0
možnosti
Foto

Aj ja ďakujem za pochvalu a obdivujem vášho pána profesora za jeho odvahu v tej dobe sa hlásiť k takým ideologicko nepohodlným myšlienkam

0 0
možnosti

Karma. Hezky jste shrnula podstatné.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS