Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Židia sú národ ktorí sa po migrácii v novom domove nevie prispôsobiť, vždy sa cíti že je niečo iné ako domáci obyvatelia, ich ustavičné oddeľovanie sa od majoritnej spoločnosti (oblečením, náboženstvom, vytváraním vlastnej komunity...), išlo každému národu v Európe na nervy.

Zo Slovenska emigrovalo viac ako 2 milióny Slovákov po celom svete, nikde sa neseparujú, ale splynuli s pôvodným obyvateľstvom.

Poliakov z Poľska emigrovalo podstatne viac ako všetkých židov, a takisto ako s každým normálnym národom žiadny problém.

0 1
možnosti

no ale v tom je přece podstata židovství, pokud by se rozpustili mezi ostatní tak židovství zmizí, židé byli vyhnáni se své země nikde pak nezůstal žádný základ který by udržel kontinuitu, Slováci jako křesťané se stěhovali zase mezi křesťany, ale židé pokud chtěli udržet svůj národ a svou víru se nemohli mísit s ostatním obyvatelstvem

3 1
možnosti

Co se týče sionismu, tohoto rasistického projektu, tak je třeba ho rozdělit na sionismus reálný a sionismus symbolický. Herzl řešil především reálný sionismus spočívající v založení Izraele, zatímco Ginsberg neboli Achad Ha-Am měl na starosti prosazování mnohem zrůdnějšího symbolického sionismu. A tady se dostáváme k oněm Protokolům. Protokoly vznikaly po staletí, kdy se jejich útržky občas objevily v zaznamenaných řečích rabínů. Maurice Joly pouze použil jejich téměř definitivní verzi k vytvoření svého fiktivního příběhu. Rusko v celé věci hraje především úlohu toho, kdo zkopíroval jejich znění (k tomu se váže zajímavá historka, kdy byl podplacen poslíček, který je vezl z Basileje do německého sídla řádu

B'nai B'rith) a zveřejnil je. I když v historii existovalo několik pokusů o zpochybnění pravosti, vždy skončily neúspěšně. Nejznámější je především soud ve Švýcarsku v Bernu v roce 1935, který byl ze strany židovských organizací tak zmanipulován (podplacený soudce, bílí koně jako svědkové - nejznámějším byla odsouzená podvodnice jistá princezna Radziwillová), že při odvolání byl původní rozsudek úplně zrušen.

0 1
možnosti
Foto

No nevravím, že týmto konšpiráciám veria nielen v moslimských krajinách?

0 0
možnosti
Foto

Nějak se Vám překleply letopočty...ale to je detail.:-)

0 0
možnosti
Foto

Ďakujem za upozornenie. Opravím to.

0 0
možnosti

100 x opakovaná lež se stává pravdou, tak nějak.

1 1
možnosti

V poslední době čtu hodně hodně omílanou lež o tom, že Hilsner byl odsouzen za vraždu soudem, který soudil rituální vraždu. Přitom zdokumentovanou skutečností je, že Hilsner byl odsouzen za spoluúčast na vraždě (nebylo mu prokázáno, že by vedl smrtelný úder) a samotný soud se nezabýval vůbec rituální vraždou, toliko vraždou.

0 1
možnosti
Foto

J94a81k28u40b 54R71o87t42h

8. 1. 2016 12:14

Fascinující mi přišla slova několika antisemitů k Protokolům: "Nezáleží na tom, zda jsou umělým fabrikátem carské Ochranky, důležité je to, že vše v nich se ukázalo jako pravda". To je skutečně šílené.8-o

4 1
možnosti
Foto

Podobné slová som počula od jedného známeho: "Musí niečo z toho byť pravda, lebo veľa vecí sa naplnilo."

Ja mám na to jednoduché vysvetlenie - Židia sú mimoriadne šikovní, schopní sa pozdvihnúť po akejkoľvek tragédii. Príkladom je štát Izrael, kde skupina ľudí, ktorí prišli o všetko a zachránili si holé životy, dokázala vybudovať prosperujúci štát. Preto ak budem predpovedať, že židia sa dokážu presadiť všade, kde im len trochu dajú dýchať, moja predpoveď sa naplní. Príkladom je aj mesto, kde žijem - Liptovský Mikuláš. Šľachtici, ktorí vlastnili naše mesto sem Židov v 18. storočí pozvali, aby pomohli rozprúdiť obchod a mesto hospodársky pozdvihli. Ich očakávania sa naplnili.

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS