Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jo, a špatně rozumíte argumentačnímu klamu Bůh mezer (argumentum ad ignoratiam). Ten spočívá v tom, že pokud něco nedokážeme vysvětlit, hned je to považováno za důkaz Boha. Nevíme, jak vzniknul genetický kód? Ejhle Bůh. Zde se navíc dopouštíte dalšího logického klamu - falešné analogie. Z faktu, že všechny lidmi vytvořené kódy vytvořili lidé, vyvozujete, že i genetický kód musela stvořit inteligentní bytost.

0 0
možnosti
Foto

Ale my vieme, že kódy vytvára inteligencia. Boh medzier je postavený na tom, že o niečom nič nevieme.

1 0
možnosti

Když vy stále nechápete, že od důkazu nadpřirozena je stále dost daleko k důkazu křesťanského Boha. Říkáte účinnost modlitby? Prokážte to s vhodnou statistickou pravděpodobností a nejspíš tím jenom prokážete to, že určitý druh magického rituálu může vést k uzdravení. Odtud je daleko k Hospodinovi a Ježíšovi. Asi proto vám připadají bizarní představy pana Dawkinse. Mně zas připadá hodně bizarní představa trojjediného Boha, zcela neměnného, který existoval nekonečně dlouho. Pak najednou stvořil svět a jeho tři osoby začaly fungovat autonomně, ale jenom do té míry, že všechny ty osoby jsou stále stejný Bůh.

0 0
možnosti

P. S. A ještě se můžete rozhodnout, ze které božské osoby vychází Duch svatý. Podle východního křesťanství jenom z Otce. Západní křesťanství však nazřelo, že tím by Syn nebyl roven Otci. Proto onu formuli změnilo a Duch prý vychází i ze Syna. Jenže tím porušili vyznání a stali se kacíři. Kvůli tomuto sporu už bylo plno válek. A přitom zrovna božská Trojice vůbec nedává smysl - také raději křesťané říkají, že je to jedno z mystérií, která člověk nemůže pochopit. Podle mě je to výmluva. Nejdřív si křesťané vytvořili naprosto bizarní představu, a když ji měli v dalších filozofických rozpravách obhájit, došlo jim, jaká ke to blbost. Takže se začali vykrucovat.

0 0
možnosti
IB

I72v75o 73B19o39u33š39e

16. 12. 2019 20:30

K bodu 2 - nejrozumnejsi je, ze dostal zaplaceno a nedelal to zadara.

0 0
možnosti
Foto

Všetkým tým ľuďom zaplatili? A keďže boli z toho mesta, museli im platiť roky dopredu, aby predstierali okoliu, že sú chorí.

0 0
možnosti

P73e61t59r 22Š13i59m70í61k

16. 12. 2019 20:29

Dobrý den. Život člověka vznikl v daném místě v daném čase za přesně daných podmínek. Problém věřících je v tom, že dané podmínky zaměňují za přesně stanovené a proto dané Bohem. A to je špatně. Bůh jen přihlíží, časoprostor tvoři. Něco zemře, něco se zrodí. Co někde vezmu, jinde dám. Zákon zachování energie. Proto je Búh jen pojem, ve své podstatě je to jen tvořící a zároveň ničící energie. A náboženství je peklo, které stvořil člověk pro ovládání člověka. S pozdravem

0 0
možnosti
BG

Je vůbec nutné věřit v bohy?

0 0
možnosti
IB

I69v20o 78B92o80u87š69e

16. 12. 2019 18:07

Doporucuju trochu biochemie nez zacnete vrhat prirovnanima o nahodnych jednotkach, nulach a programatorech.

1 0
možnosti
Foto

Chcete povedať, že z biochemického hľadiska je nejaká kombinácia nukleových báz viac pravdepodobná ako iná kombinácia?

0 0
možnosti
Foto

1. Asi má každý jinou zkušenost. Moje zkušenost je taková, že automat, naplněný náhodným kódem, podrobený darwinovskému evolučnímu algoritmu, se po čase naplní funkčním programem. Programem, který by mne v této podobě nikdy nenapadlo napsat. Vyrobit takový pokus není nijak těžké. Po takové zkušenosti je asi logické nevěřit, že za přímou tvorbou konkrétního funkčního kódu musí nutně stát nějaká žárlivě milující bytost.

2. Rozumné je zkusit provést statistickou analýzu takovýchto případů a ověřit, jestli existuje statisticky průkazná závislost mezi oběma jevy (modlitba vs. vyléčení případně vyznání vs. vyléčení)

3. I v tomto případě by bylo vhodné zjistit, jestli jsou podobné historky nějak závislé na konkrétním náboženství. Kollik podobných příběhů mají třeba Buddhisté?

0 0
možnosti
Foto

1. Môžete bližšie vysvetliť "podrobený darwinovskému evolučnímu algoritmu"?

2. Ak štatisticky vyjde, že nikto slepý nezačne náhodne vidieť, ale sem-tam nejaký slepý začne vidieť po modlitbe, je to dôkaz?

3. Neviem.

0 0
možnosti
PD

P89e14t22r 15D69r29a30p72a62l

16. 12. 2019 13:34

když bude náhodný generátor písmen mít na to miliony a miliardy let, tak z něj jednou ten text vypadne...toliko k vašemu oblíbenému pseudoargumentu o existenci Boha

0 0
možnosti
Foto

Aký je vek Zeme, koľko metrov štvorcových má naša Zem, ako dlho je na Zemi DNA a aká je teda štatistická šanca, že vám vypadne text vhodný na vytvorenie jednoduchej baktérie.

0 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 17,68
  • Průměrná čtenost 1208x
Hlásim sa k duchovnému odkazu velikánov Českého národa ako bol Jan Hus a Jan Amos Komenský. Vyštudovala som históriu a vo svojich blogoch sa venujem najmä otázkam historickej dôveryhodnosti biblických kníh. Pri svojim skúmaní som došla k záveru, že máme veľké množstvo historických dôkazov toho, že Ježiš naozaj vstal z mŕtvych a bol tým, za koho sa prehlasoval.