Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

My ateisti máme ovšem jednu výhodu, a to, že nepřijdeme ani do nebe, ani do pekla. Neb není jediného důkazu, že to či ono existuje. Ovšem katolíci, protestanti, evangelíci a všichni podobní se musí celý život klepat strachy, aby se do pekla nedostali. Za takový život pěkně děkuji.

A co buddhisté, kteří žádného boha nemají?

2 1
možnosti
Foto

Ja sa neklepem strachy, lebo viem, že mám odpustené hriechy a idem do neba.

1 2
možnosti
Foto

1. Velký třesk dokazuje, že křesťanství je lež, protože Bible obsahuje pohádku o stvoření za 6 dní, která není v souladu s Velkým třeskem.

2. Pokud fine tuning dokazuje stvořitele, tak jelikož stvořitel je taky finely tuned, tak taky vyžaduje stvořitele.

3. Abiogeneze je přírodní proces a není v souladu s pohádkou o Adamovi a Evě.

4. Je předurčeno, že si budete vybírat co je pro vás nejlepší, ale ty možnosti a vaše kritéria jsou předurčené. To rozhodnutí je vždycky na něčem závislé. A odsouzení má vliv na budoucnost. Odsouzení je vyslání signálu ostatním mozkům, že to co se stalo je špatné a že je potřeba tomu předcházet.

5. Obecně používat intelekt je přínosem. A tak intelekt zpracovává všechno možné.

Taková teoretická fyzika nás klidně jednoho dne může zachránit před vyhynutím.

A ty ateistické:

1. Velký třesk je vědecký fakt. A to, že před velkým třeskem byla fáze "nic, které vybnouchne", to nevím jak moc je rozšířené. Většinou tuto fázi podsouvají věřící lidi ateistům.

2. Však naše těla jsou z neživé hmoty. Proč máte v těle stejné atomy ze kterých je složena neživá hmota?

3. Mozek je z hmoty. Pokud by vědomí bylo nějaké nadpřirozené čárymáryfuk, tak by o něj člověk nepřišel např. při škrcení. Mozek nedostane krev a vědomí je pryč. Tak asi to bude v mozku.

5 3
možnosti
MB

Prosím Vás poraďte Bohu jak má tvořit ano? Ani stromu neporučíte, aby se pohnul

3 1
možnosti

Vidím, že jste se se opět zamotala do důkazů kruhem a argumentů ad ignorantiam. Nic z toho nejsou skutečné důkazy. Tak do dopadá, když něčemu usilovně věříte, až klidně ohýbáte zákony logiky.

Ani jeden z pěti důkazů existence Boha není skutečným důkazem. Samostatně ani dohromady.

U všech je totiž poctivé říci, že nevím, proč to tak je. Nevědomost není důkazem ničeho - je důkazem pouze té nevědomosti. Pokud s ní argumentujete jako důkazem, je to argumentum ad ignorantiam, čili váš oblíbený Bůh mezer.

1 0
možnosti
MB

Boha vnímáme srdcem a ne fyzikálními důkazy! Zřejmě vám nebylo dáno a neuvěříte. Vaše škoda

1 1
možnosti
Foto

Že Vás to ještě baví. Napsala jste tu spoustu článků o Vaší víře. V diskusích pod jinými články a to i v rubrice Věda o Vašem Bohu často diskutujete.

Napadlo mne, zda to není tím, že sama o Vaší víře pochybujete a těmi články a diskusními příspěvky se jen chcete přesvědčit, že ten Váš Bůh, tj. Bůh v jakého Vy věříte, existuje a miluje Vás.

4 0
možnosti

Jaroslave, napsal jsi to přesně.

Dokonce mě napadlo, že už je autorka spíš fanatička.

2 0
možnosti
PR

P94a35v93e36l 69R58y19š52k56a

20. 8. 2020 14:58

Už samotný titulek mě coby ateistu uráží a označuje jako hlupáka. Já takový vůči vám katolíkům nejsem a boha vám neberu. Proč máte potřebu přesvědčovat ostatní o svém bohu ? Žijete ve svobodném státě kde vám zatím i já jako neznaboh musím platit z daní provoz vaší církve. Chtělo by to trochu pokory a vděčnosti.

4 1
možnosti
Foto

Souhlasím s Vámi.

Autorka přechází do polohy militantní, verbálně agresivní katoličky. Dle ní jsou nevěřící hlupáci schopní uvěřit čemukoliv.

Třeba ji však bolí to, co si o ní a jí podobným mnoho lidí myslí. Ona to ví a mrzí ji to a proto přechází do verbálního útoku.

3 1
možnosti
PK

Jako agnostik si myslím, že dohadovat se o bohu a zásvětí je obtížné pani autorko, jelikož je to vždy a především věc víry.

Vy jako teista máte za to, že takové jevy existují, ateista zase že neexistují, ale ani jeden z vás však nemá pro svůj náhled konkrétní důkaz, jen že prostě věří či nevěří.

Každý pokus vyvozovat definitivní závěry v této oblasti selže, svůj názor prostě neobhájíte....

1 0
možnosti
FL

Důkazní povinnost je na tom, kdo tvrdí že ty jevy existují.

1 0
možnosti
FL

Já bych to otočil: Kto je schopný uveriť čemukoĺvek, ten uverí i v Boha

2 2
možnosti

Ale kdepak. Tomu sama nevěříte. Tak prostinké, jak říkáte titulkem, to není.

3 0
možnosti
HH

Největší ateista je bůh...

1 0
možnosti
JD

to je zase blábol ... v boha jak ho popisuje jakákoliv církev nevěřím, protože povyšovat určitou skupinu těch "správně" věřících není v souladu s tím, co si o Bohu myslím :-/ takže veškerá božstva si lidé vymysleli jen aby si vysvětlili čemu nerozumí .. takže spíš věřím v poznání, znalosti a vědomosti .. a pokud se lidé sami nevyvraždí, dopracujou se sami k božství

4 2
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1208x
Hlásim sa k duchovnému odkazu velikánov Českého národa ako bol Jan Hus a Jan Amos Komenský. Vyštudovala som históriu a vo svojich blogoch sa venujem najmä otázkam historickej dôveryhodnosti biblických kníh. Pri svojim skúmaní som došla k záveru, že máme veľké množstvo historických dôkazov toho, že Ježiš naozaj vstal z mŕtvych a bol tým, za koho sa prehlasoval.